1 Läs mer >>
Bild från när jag longerade igår och det gick jättebra! ed tanke på första gången jag longerade honom så stack han i galoppen men nu sticker han nästintill ingenting!! :D 
 
Idag red jag inte, då jag skulle få gå upp och det spöregnade när jag kom fram med bussen och då vart jag inte så sugen på att gå 30 min i spöregn och sedan byta om till kalla kläder så åkte hem och drygade lite och sen hängde jag med upp och kvällsfodrade. Vi kollade fall Taloz gick rent då han var lite konstig igår och han gick ltie konstigt på vänster fram men vi tror att det beror på att han är stel och gammal för igår efter en stund så gick han rent...  som han även idag gjorde så det är förhopningsvis igen fara med honom. :)
Gandalf busade jag runt med mest och knöt grimskaften om halsen på honom och började springa och han sprang efter så snällt även när jag sprang snabbt och tvärnittade och han inte var riktigt beredd så han stannade lite framför mig, men då vände han sig om så att han stog med huvudet framför mig.. :') 
 
Ronja filmade lite ska se om hon vill skicka den eller om det blev något, hennes mobil dog precis efter.. hahahaa
 
 

Saknar ord..

0 Läs mer >>
Var på Göteborg Horse show med min hästklass i onsdag och köpte lite hästgodis, ett pannband och strumpor då jag inte hade ett enda par som var hela. ;)
 
 
Här har ni lite bilder, tog inte så många då det är så fruktansvärt tråkigt att sitta och rensa och redigera efteråt ;) 
 
En halvkass bild på det nya pannbandet också, det är ett svängt klinkerpannband från lyckås ridsport :)
 

Göteborg Horse show 2...

0 Läs mer >>
Var uppe och red i torsdags med Lotta och då red vi på banan, Gandalf var lite ofokuserad och ville inte riktigt lyssna på mig men efter konsekvens ridning och lite hjälp från Lotta så gick det mycket bättre! Gjorde mycket galoppfattningar och dem satt redan som en smäck från början! :D
 
Igår var jag inte uppe utan jag har massor utav läxor och prov nästa vecka som jag är tvungen att försöka ta tag i nu så att jag inte behöver sitta kvällen innan och panikgöra dem.. ;)
Idag red jag och Ronja ut, en relativ lugn runda med mycket skritt och lite trav. Blev ingen galopp idag men det är ju skönt för honom att gå lite lugnt också :)
 
Imorgon tänkte jag att Gandalf skulle bli longerad och tänkte att jag ska testa att longera honom med en gummisnodd då han mestadels drar upp huvudet och arbetar inte framåt neråt som jag vill att han ska så ska se om det fungerar bättre med gummisnodd. Har testat att ha honom inspänd med inspänningstyglar med det gillade han inte. :)
 
Gandalfs mirakelflätor som har suttit i ca 1 vecka för att all man skulla lägga sig på en sida och nu har den gjort det! (y)
 

Goshäst!

0 Läs mer >>
Måste bara fråga om det är någon utav er läsare som använder er utav stallpellets? :)
Tycker det verkar var väldigt bra men är lite fundersam över uppsugningsförmågan då man ändå häller vatten på det... ;) Vena Dressyrcenter hade det men i och med att vi knappt mockade så fick jag ingen känsla fall om att det var bra eller inte ;) 
 
Så vad tycker ni? Jag är mest nyfiken på vad ni tycker :)
 
 

Stallpellets?

0 Läs mer >>
Har ni en häst som har man inte ligger på en sida men vill att den ska ligga på en sida? Isåna fall kanske detta kan bli eran lösning!
 
När jag var på praktiken fick jag lära mig att när man gör så kallade mirakelflätor för att manen ska lägga sig på en sida så tar man och lägger ett lager babyolja i hårbotten på mankammen. Det ska tydligen mjuka upp hårrötterna och hårremen lägger sig enklare ner då. 
Kan inte lova att det funkar men det kan ju vara värt ett försök! :)
 
 
= all man på en sida :D 
 
(orkade inte leta efter en bättre bild på Gandalfs flätor ;)
 

Tips!

0 Läs mer >>
Hade helt glömt bort att jag skulle utvärdera handskarna jag köpte innan jag åkte på praktiken! 
 
Jag kan ju säga såhär om det skulle gått skulle jag ha bott i dem! Supersköna verkligen! Passar perfekt och älskar att dem är lite högre upp på handleden än de andra flesta handskar man köper. Dem har inte gått sönder än, annars brukar mina andskar gå sönder efter någon vecka och nu har jag ändå haft på mig dem varje dag så kvalitén verkar vara superbra! :D
 
 
Rekomenderas! √√√√√ utav √√√√√
 

Utvärdering utav hand...

0 Läs mer >>
Kom hem vid 21.00 igår så då orkade jag helt enkelt inte sätta på datorn och blogga. ;) Så ni får en liten sen uppdatering istället. :)
 
Jag red ut en sväng i skogen och tanken med hela rundan var galopparbete så han fick galoppera långa sträckor och gjorde relativ mycket övergånger till galopp och innan har han varit väldigt seg mot galoppskänkeln men igår så räkte det nästan enbart att jag vred om bäckenbenet och tryckte lite med skänklarna! Eftr första galoppen fick han sig en lång skritt paus och vi red upp på en väg och utforskade lite då han tycker det är väldigt skoj. Vi kom högre och högre upp på berget sen kom vi fram till ett kalhygge som jag red över och upp för en liten backe och därifrån såg jag ut över hela Ulricehamn! Riktigt mäktigt, försökte få med det på bild men känslan blir inte densamma, tyvärr... 
Sen ska jag tvinga någon att fota lite fina sommar bilder då det finns en superfin stig med massa björkar runt om så den kan nog bli riktigt fint där i sommar! 
 
 
Imorgon åker jag och min klass till Göteborg Horseshow!! Så då åker jag förmodligen inte upp och rider, får se om jag hittar något skoj jag kan köpa till Gandalf, har inte så mycket pengar kvar efter praktiken... ;)
 

Gandalf 22 April

0 Läs mer >>
Red även på banan idag med Ronja och det märktes att han var lite trött efter igår men han var ändå väldigt fin! Det blev inte så jätte seriöst från början men sen efter lite lek så tog jag tag i arbetet och rullade över 5 galoppbommar på långsidan några gånger. Sen tränade jag på samma sak som igår trav halt och halt trav gick även bra idag, han ar lite trött som sagt och orkade inte hela tiden. 
 
Ronja filmade en snutt så om ni vill se den så släng in en kommentar. :) Det var ifrån slutet utav passet så han var trött och jag vet inte varför men känner att jag spänner mig så fort jag vet att någon filmar mig... Någon som vet hur man kan motverka det? 
 
 
Glömt att berätta att jag har fått sommarjobb! :D kommer inte ihåg vilken period det var dock ;)

Gandalf 21 April

1 Läs mer >>
Oj, vad längesedan det var som jag hade en "Gandalf ..." rubrik ;) Dagens pass gick jättebra! Tänkte på allt som jag fått lära mig på Vena och det resulterade verkligen i en bättre ridning! Superskoj när man märker skillnad. Red mest runt lite och gjorde relativt mycket övergångar trav halt och halt trav, dock blev det inte precis haöt trav utan det blev något skittsteg emellan men man kan ju inte alltid vara bäst, haha... 
 
Fick även hoppa upp på Taloz en stund och det gick jättebra! Ronja har gjort ett väldigt bra jobb med honom och han försöker även fall han inte riktigt orkar alltid. Med honom tränade jag även där mycket på övergångar och att han inte skulle slänga upp huvudet i galoppfattningarna och fall han gjorde det så gjorde jag halt och sen trav igen och började om. Så gjorde jag tills jag fick igenom den fattningen som jag ville ha och sen skulle jag även testa gas och broms lite, så lät honom rulla på en stund i galopp och vid en bestämd punkt skulle det vara halt och sen igång i trav igen och det gick superbra!! :D 
 
Lerhögen själv ;)
 

Gandalf 20 April

0 Läs mer >>
I veckan var det min sista praktikvecka på Vena Dressyrcenter och det var jätte tråkigt att åka därifrån fått så många nya vänner och jag trivdes väldigt bra där! Ialla fall så har internetet där upp krånglat lite grann så vi har inte fått igång det och jag har fått koppla upp min dator på mitt mobila internet och i det rumet vi sov i var det inte världens bästa teckning = huuuuur segt som helst ;)
 
Lasse - Ny häst, kom sista veckan och det kom även en till men den fick jag tyvärr ingen bra bild på... Nya hästar som kommer till Vena får stå i karanktän i ca 2 veckor enbart för att se så att de inte har några sjukdomar som kan smitta sig till de andra hästarna ;) Också har vi lille Jojje :)
Bonnie som jag red några gånger :) Så mysig häst dock spänd emellan åt och rädd för mötade hästar :/
 
Tog tyvärr inte så mycket bilder med kameran när jag var där, men har lite olika bilder (mest på lammen) på mobilen som jag skulle kommer lägga upp :) Dock inte bara på lammen så ni behöver icke oroa er, haha...
 

Hej igen

0 Läs mer >>
Tänkte fall någon utav er inte har instagram så slänger jag upp lite bilder som jag har tagit på stallet här med så att ni kan få se det med :) 
 
Ridhuset, HUR fint som helst! 
Ridbanan till vänster och de större hagar till höger och själva stallet rakt fram. 
Från balkongen ovanför stallet. Vi bor en trappa upp från stallet så vi har hästarna precis under oss, hur mysigt som helst! Förutom när dem väcker oss en halvtimma för tidigt ;)
 

Vena Dressyrcenter

0 Läs mer >>
Kom hem igår kväll efter den första veckan praktiken. Det har varit superbra och väldigt lärorikt! Lärt mig massor utav sådetaljer och förhoppningsvis så ska vi kolla på några ridlektioner i nästa vecka och se om man kan snappa upp något viktigt där. :) Jessica som äger stället är jättetrevlig eller ja all personal där är jättetrevliga och snälla! stort plus!! 
 
Om ni följer min instagram så fick ni se en bild på hur det ser ut där och tänkte att jag gör en summering nästa vecka efter att praktiken är slut så får ni se lite bilder, har dock inte hunnit ta så många än men ska ta lite när vi kommer dit på söndag fall det inte regnar :) Instagram @ amandaaekberg
 
Idag var jag upp hos Gandalf (♥) gud vad jag har saknat honom och ändå har det bara gått en vecka men vetskapen om att jag inte har 15 min till honom gör nog att man saknar honom ännu mer! Idag var han iaf VÄLDIGT pigg!! Har nog aldrig suttit på honom när han har varit så pigg innan, kändes som om att han skulle kunna galoppera flera mil... xD I och med att han var så pigg så var han inte så lätt att arbeta så blev mest en mys/bus tur idag och jag tror nog att han uppskattade det. :)
 
 
Han fick sig en total makeover idag ;) Imorgon åker jag tillbaka till Vena så ni får ha det super tills jag hittar hit igen! :)
 

Hemma och landar