1 Läs mer >>
Gårdagens pass var inget att hänga i granen så väljer att inte gå in på det i närmare detalj. Red även Taloz igår och det gick väldigt bra! Han var väldigt stel i början men körde rätt mycket lösgörande och tempoväxlingar och det fungerade superbra och han blev mjuk och smidig och bärde upp sig själv! :)
 
 
Idag red jag bara Gandalf och det gick betydligt bättre än igår! Hade hoppsadeln på och måste verkligen börja rida i den oftare, haha jag suger verkligen på att rida i hopp/allround sadlar ;) Han ver framme för skänkeln och mjuk och trevlig överlag sedan blev han lite segare emot slutet, men det brukar han bli när han blir trött. Tog även årets första språng! Åhh vad skoj det var!! Ronja filmade en snutt, vill ni se den? :) 
 
 

Gandalf 30 & 31 Mars

0 Läs mer >>
Håller du på med något annat än ridning eller har du gjort det tidigare? - För tillfället håller jag enbart på med ridningen. Innan har jag hållt på med konståkning, handboll och gick på pingis ett tag men tyckte att hästarna var roligare så höll mig enbart till dom :) Men skulle vilja börja på badminton fast den tiden finns inte riktigt till ;)
 
Varför började du rida? - Jag vet faktiskt inte, har för mig att det var mamma som "tvingade" på mig att testa. Hon ville att jag skulle testa de flesta sporter för att se om jag tyckte någon var rolig så jag började på ridlekis och sedan dess har jag varit fast. ;) 
 
Varför började du blogga? - Har ingen aning faktiskt, rätt många utav mina kompisar bloggar så då ville jag också ha en så jag testade och det var skoj så då fortsätte jag :)
 
Hur länge har du ridit? :) - jag har ridit sedan jag var ca 5 år, så det blir ungefär 13 år i år :)
 
Din favorithästras? - Oj, svår fråga... Jag har alltid varit lite svag för korsningar ;) Så jag har ingen favoritras men jag gillar alla sorters halvblod och även de lite nättare kallblod :)
 
En hästras som du aldrig har suttit på men älskar rasen? - Har alltid velat rida en Frieser och det närmaste jag har kommit är att ha kört en :)
 
Vad är din häst för ras? - Han är inte min egna utan jag rider honom bara :) men iaf han är en korsning mellan allt möjligt, en gatukorsning helt enkelt ;)
 
Favorit godis? - Choklad deffinetivt ;) haha
 
Bloggar du gillar? - Har inte koll på så jättemånga... tyvärr. Men släng in en kommentar om vad din blogg heter så kanske jag börjar läsa den! (y)
 
Är hästen på headern din? - Nej han är inte min, jag rider honom bara :)
 
Vad heter den? - Han heter Gandalf :)
 
Berätta lite om den, typ ras ålder, storlek osv - Han är ca 160 cm i mankhöjd, född 2002 så då är han 11 år. Vad han är för ras det vet vi inte, korsning mellan alla olika. Han har inte gjort så mycket i sitt liv men är ändå väldigt duktig och han är väldigt trevlig i hanteringen men han är väldigt svårlastad tyvärr så det har varit ett litet problem för att kunna åka ut och träna.. :/
 
Vad är ditt mål med den hästen? - Har inga direkta mål inom tävling med honom men det skulle vara skoj att starta en clear round dressyr eller en clear round hoppning. Men inom ridningen just har jag som mål att bli mer stabil och kanske kunna lära sig galoppombyte ;)
 
Favorit märke inom hästvärlden? - Jag tycker om Kingsland, Hvpolo och schockemöhle :)
 
Favorit citat? - "You are a great champion. 
When you ran, the ground shook. 
The sky opened, and mere mortals parted. Parted the way to victory, where you'll meet me in the winner's circle - and I'll put a blanket of flowers on your back. " Från filmen Dreamer. 
 
Favorit bloggar? -  Som nämt innan så läser jag inte så värst många bloggar regelbundet, men några som jag följer regelbundet som jag tycker om är; Ohlen.blogg.se Emmandens.blogg.se Enewe.blogg.se Skimmelsto.blogg.se Chipolina.blogg.se Några utav dom :)
 
Vad tycker du ska finnas med i en bra hästblogg? - Jag är lite galen i bilder, så jag tycker att det blir roligare att läsa om det finns fina bilder att kolla på :) 
 
Största målet inom ridningen? - Mitt mål inom ridning är att börja tävla i fälttävlan, men har inte riktigt haft de möjligheterna/modet så det får bli ett mål till framtiden :)
 
 

Svar på frågestunden

1 Läs mer >>
Var äntligen uppe hos Gandalf idag! Det gick väldigt bra! :D Red ut den vanliga rundan på ca 5 km och hade aktiv ridning i tankarna så det blev väldigt många igång och avsaktningar idag och det fungerade superbra! Testade även att rida med sporrar då han har varit lite seg mot skänklarna och det funkade väldigt bra, fick ihop honom mer och fick igång min ridning på ett helt annorlunda sätt. 
 
Han har fått ett skav/sår på nosryggen så han får gå utan nosgrimma ett tag och med gosgrimman så får vi hoppas att det läker fint :) Det var dock inget sår utav bara pälsen som är borta.
 
Nu är jag helt slut har cyklat både till och från stallet, vilket blir ca 1,6 mil och gjort iordning stallet och ridit ;) Så har en känsla av att jag kommer somna tidigt idag..
 
 
Angående frågestunden så kommer svaren upp imorgon, så kolla in då! :)
 

Gandalf 29 Mars

0 Läs mer >>
© på alla bilder!
 

Kolmårdens Djurpark d...

2 Läs mer >>
© på alla bilder!
 
Kommer ytterligare 1 del imorgon! Men inte med lika mycket bilder! :)
 

Kolmårdens Djurpark d...

3 Läs mer >>
Här kommer det lite bilder från Kolmårdens Djurpark, var där i Augusti 2011. :)
 
© på alla bilder! 
 
Kommer en del 2 imorgon! 

Kolmårdens Djurpark

11 Läs mer >>
Fick en förfrågan när jag precis kom tillbaka hit att jag skulle visa lite blandade bilder, så här kommer det lite bilder från när jag och Sanna besökte Borås Djurpark förra sommaren. 
 
Det är © på alla bilder!
 
Kommer ett inlägg med lite bilder ifrån kolmårdens djurpark om någon dag så håll utkik! 
 

Borås Djurpark

2 Läs mer >>
Tänkte att jag skulle börja med lite fototips om det skulle vara interesant? Släng gärna in en kommentar på vad du skulle vilja veta så ska jag försöka göra ett tips utav det :)
 
Kan vara bra att veta att jag använder mig utav en Pentax k-5 (har även haft Pentax K-x) så jag är inte så jättehaj på Nikon och Canon men kan lite hur dem fungerar. Tänkte att jag skulle ha tips överlag på vad man ska tänka på osv. 
 
Här nedan kommer lite kort information om vad jag har för utrustning: 
 
Själva kameran då och Tamron 18-200mm som följde med kameran. 
Köpte kameran sommaren 2012 så har inte haft den sådär jätteläng, innan dess hade jag min mammas Pentax K-x, :)
 
Tamron 70-300mm var en födelsedagspresent 2011. Använde detta väldigt flitigt innan jag köpte min K-5. Sen mitt nyaste i samlingen, chinon 50mm. Har inte använt det så jättemycket ännu men än sålänge tycker jag om det! Lite jobbigt med den manuella fokuseringen men det vänjer jag mig nog snart vid! :) 
 
Sen har jag även ett standard objektiv, 18-55mm som jag aldirg använder utan det sitter på mammas kamera ;) Har även ett Suntar 35-135mm objektiv som jag tyvärr inte hittade någon bild. Men det är heller inte använt så mycket. :)
 
Glöm inte kommentera på vad ni skulle vilja ha för tips öppen för alla förslag! 

Fototips?

8 Läs mer >>
Kör en frågestund och ni får fråga precis allt mellan himmel och jord! Svarar på allt! (undantag kan ske) 
Svarar sedan när jag har fått inte lite frågor :)
 

FRÅGESTUND!

0 Läs mer >>
 

This is how I remembe...

0 Läs mer >>
Tänkte att jag skulle dela med mig med lite bilder på in Nymfparakit, Rulle :) 
 
Pentax K-5, Chinon 50mm f/1.8

Rulle

1 Läs mer >>
Red ut en sväng igår med Ronja och Taloz vi tog det lugnt då Taloz inte riktigt har varit sig själv. Det gick jättebra ändå och Gandlaf var fin hela tiden och trampade på bra och han fäller som bara den nu... Har man en svart tröja på sig när man börjar borsta så dröjer det inte länge förrän den är vit ;) haha
 
Har träningsverk med och ahr haft det sedan idrotten i fredags, så det var nog bra att vi tog det lugnt igår. Jag och Ronja orkade inte vänte på skjuts hem så vi bestämde oss för att ta en promenad hem. Ca 6 km blev det och tog ca 1 timma. Så idag har jag mer träningsverk i vaderna än vad jag hade igår haha orkar inte med mig själv XD
 
Idag ska jag nog inte rida, mamma jobbar helg så har ingen skjuts ut och Ronja hade en uppsats som hon skulle skriva klart idag så får bli en stallfridag igen... Så då får Rulle(min fågel) en storstädning i hans bur istället. 
 
 

23 Mars

3 Läs mer >>
Hade våran inriktningsdag igår i skolan och det innebär att vi har en ridlektion på morgonen och teori på eftermiddagen. Igår hade vi hoppning på lektionen och tänkte att jag skulle dela med mig utav den då jag tycker att den var väldigt rolig och inte allt för svår :)
 
Blå- Vänstergalopp Orange- Högergalopp 
 
Började med att värma upp i alla gångarter och sedan hoppade vi fram två gånger i vardera varv på räckerna (gröna) 
 
Sedan gick vi ut i vänstervarv och kom fram i galopp och hoppade oxern (röda) från A till C och efter att vi hade hoppat oxern så skulle vi rida rakt fram, nästan hela vägen ner till väggen. Därefter skulle vi svänga höger(rätt snäv sväng så det gäller att hålla ihop hästarna så dem inte blir millånga;)) och svägna upp på räcket. 
 
Sedan högersväng igen och hoppa oxern men efter oxern så svänger man vänster och hoppar det andra räcket. Sedan kan man göra den här banan i all oändlighet men då det är rätt krävande fall man inte har en häst i topptrimm så är det bra om man inte kör den här banan hur många gånger som helst. 
 
Jag fick rida Alonzo och det gick väldigt bra måste jag säga, han som annars brukar vara väldigt stark och dra på som en tok så var han väldigt lugn och harmonisk. Jag behövde inte sitta och slita för att få stopp på honom utan kunde sitta till lite i sadeln och "ho:a" så saktade han ner så fint. :) När jag har ridit Alonzo tidigare i år så har det inte gått så bra och han har varit stark och inte lyssnat så det var väldigt stärkande att det gick så bra igår :)
 

 
 
 

Hoppning 21 Mars 2013

0 Läs mer >>
Ber om ursäkt för den redan så dåliga uppdateringen men kom inte på vad jag kunde skriva för några tidsinställda igår så då blev det inga, tyvärr. Och jag var ju inte i stallet heller så då kunde jag ju inte skriva någon utvärdering om hur det gick... 
 
Idag har jag varit utmattad ungefär hela dagen så ridning efter skolan fick jag helt enkelt hoppa, för mitt eget välmående ;) Somnade i soffan efter att jag hade ätit kvällsmat och vaknade för en stund sen (21.30 var kl ungefär då) x) 
Lovar att jag kommer fixa en jätteroliga och bra hoppövning som kommer upp imorgon och en utvädering utav ridlektionen på BFK som jag hade idag! :)
 
Inte bara jag som är trött, dock gamla bilder ;)
 

Förlåt...

1 Läs mer >>
Har studiedag idag och jag var jätte taggad på att cykla upp till stallet men när jag vaknade i morse så hade det kommit ca 10-20cm (vet itne riktigt hur mycket, har inte varit ute än;)) snö och det ser ut att blåsa väldigt mycket så den planen fick jag slopa direkt... 
 
Min backup plan var att jag skulle ta bussen ut och gå upp men att gå ca 2.5km i det här vädret låter inte heller så lockande. Börjar bli sjuk med så vill inte tänja på riskerna. Så jag tar en slappdag idag, redigerar lite bilder, kollar serier och kanske fixar några tidsinställda. Ni kan även få önska rubrik, det vill säga ni kommenterar med en rubrik så skriver jag om den sen. 
 
Nu ska jag återgå till mitt slappande, hörs senare idag kanske :)
 
 
Simba - Lottas hund 
Skulle det vara roligt att se lite andra kort jag har fotat och inte bara hästbilder? :)

Onsdag

0 Läs mer >>
Tänkte att jag skulle visa en övning som jag gjorde rätt mycket i höstas. Kallar den inte något speciellt men det var så jag lärde mig att göra skänkelvikningar med Gandalf. Inte för att han inte kunde det innan men jag ville ha lite mer kontroll i dem då han gärna gick på lite och böjde sig som en banan ;)
 
Jag började med att rida som vanligt och värma upp, mycket böjt spår så att hästarna blir mjuka i sidorna. Sedan efter det så började jag med att vända upp på medelinjen och flyttade ut honom till mitten på vardera långsida. 
För att hästarna inte ska gå med rumpan före så är det väldigt viktigt att man är där om möter upp så att den inte flyter ut. 
 
Om hästen inte har gjort det så mycket innan så kan du inte förvänta dig att hästen ska göra en korrekt skänkelvikning det första den gör. Du får hela tiden träna stegvis, börja med att hästen går lite mer rakt men ändå korsar benen litegran och sedan när du känner att hästen är redo så kan du öka korsningsgraden på benen ett snäpp för att sedan komma till det slutliga resultatet. 
Viktigt att man inte pressar hästen till en korrekt första gången utan gör det med stegvis och låter det ta några veckor, för då får du en häst som är mer possetiv till att flytta i sidled. :) 
 
 
(Ber om ursäkt för mina urdåliga paintskisser;)) 
Man kan variera den här övningen väldigt mycket, du kan rida utanför bommarna (svarta sträcken) rakt fram eller flytta direkt osv. :)
 
Är det något ni funderar över på den här övninge släng inte en kommentar, svara mer än gärna på era frågor! :)
 

Träna skänkelvikning