0 Läs mer >>
Idag har jag vart på göteborg horseshow med alla hästelever i skolan och det var väldigt skoj! :) 
Mindre skoj var att vi var tvugna att åka hem 4 så vi missade cliniken som jag ville se mest.. :/ och att min plånbok ekade tom, hittade så mycket saker som jag ville ha.. Ett par riktigt snygga pikeur byxor men då skulle jag fått pröjsa 1 300kr och det var ju inte så aktuellt idag ;) 

Imorgon ska jag rida igenom Gandalf och Jameson ska få gå lite vanlig dressyr och försöka börja ställa riktigt och kanske flytta några steg fall han är på humör :) 


Vigo som jag hade på häst vid hand igår, jag som knoppat på 15min :)

Göteborg Horseshow

0 Läs mer >>
Är det någon mer än jag som verkligen hatar mardrömmar? 
 
Hade en i natt och den utspelades på det värsta stället som går för mardrömmar, hos Gandalf... Hos Gandalf har jag min trygghet och där är jag säker så där vill jag inte ha några mardrömmar.. Vaknade imorse och grät nästan så rädd var jag.. hahah
Brukar sällan ha mardrömmar men det har hänt nu 2 gånger den senaste månaden och första gången var jag hos jesper så då var jag ju inte själv så det var lite skönare faktiskt.. :) 
 
 
Hoppade stallet idag då jag har vart lite halv orolig hela dagen på grund utav det och imorgon ska vi till göteborghorse show så då är jag hemma sent så åker upp på fredag och pussar honom massor på mulen för det är han värd. ♥ Han är värd några dagars vila också :) 
 
Mitt hjärta, vet att jag inte har någon hjälm men skulle bara hoppa upp och ta det kortet och har väldigt bra kontroll på honom så ni behöver inte oroa er ;)
rekommenderar inte att rida utan hjälm förövrigt! på med hjälmen! 
 
 

Mardrömmar

0 Läs mer >>
Hade nog världens sämsta pass igår, ingenting gick bra och jag var inte alls taggad på något.. Stackars Gandaöf somfock stå ut med mig men han kämpade på väldigt bra ändå tyckte jag ♥️ 

Han hoppade ändå väldigt fint tycler jag :) 
 
Idag red jag bara ut en sväng och utforskade lite i skogen i mestadels skritt men även trav och galopp sen när vi kom ut ur skogen igen :) han var duktig idag med :) 
 

Skulle även frisera hans svans litegranna och råkade klippa den lite för kort då han rörde sig precis när jag klippte... :/ Aja hoppas den växer lite jämnare nu :) 

Sämsta passet ever...

0 Läs mer >>
Igår red jag båda hästarna och Jameson fick galoppera på i båda varven i galopp och det gick jättebra! Han försökte bara en enda gång att få av mig genom att slänga ut bakbenen något. Men när han gör något sånt så saktar jag bara av honom och börjar om och avslutar när han gör rätt. Kan inte riktigt skola honom i galoppen än då han är lite vinglig så kan inte leda in honom på en volt för då blir det en fara för mig. 
Men iaf så var han super duper duktig och det var jätteskoj verkligen! :D
 
 
Gandalf fick gå bommar igår och jag hade 5 st trav bommar på ena långsidan och efter att han gått över dem så satte jag mig ner och red sittandes andra långsidan och ställde lite och sen efter att jag gjort det några varv så bytte jag nedsittningen emot galopp så efter bommarna så fattade jag galopp när vi kom ut till spåret och galopperade hela vägen till andra sidan. 
Det gick också väldigt bra, han var lite bråkig med att ta in rumpan i höger galoppen och galopperade nästan i en sluta också drog han på lite mer i den och vill inte sätta sig på bakbenen riktigt... 
Vet vad jag ska göra för övning i helgen iaf! :D
 
En bild på Jesper och Gandalf, tredje gången han rider på kandar förövrigt (y) 
 
 
 

Jameson & Gandalf 19-...

0 Läs mer >>
Har försökt i 2 dagar nu att få in headern nu men det fungerar verkligen inte.... 
Så nu ger jag upp och åtregår till skolan i en ny vecka efter ett riktigt härligt lov med min älskade ♥ 
 
 
 
 

Får spader...

0 Läs mer >>
 
Några bilder på Jameson sen i fredags! :) 
 
 

Jameson

0 Läs mer >>
Jameson gick jättebra i Tisdags och i Onsdags! super skoj! Vi har till och med börjat trava lite över bommar och vi travade över 2 stycken i Onsdags och det var lite skeptiskt i början men sen flöt det på väldigt bra! :) 
Hade även några upphöjda på ena sidan och det gick jättebra! :D 
 
När jag red igår så märks det på honom att han har börjat bli lite trotsig och gick emot skänklarna jättemycket men det var bara vänster han gjorde det emot.. Vet inte varför dock.. 
 
Jesper fotade lite i fredags och testade att hoppa gummisnodden och det gick bra men tror han behöver ha den ett tag till bara förr att lära sig gå i en fin form utan att behöva bli tung osv. Snodden sitter inte hårt utan sitter bara där så han får lite motstånd. 
 
Gandalf var även han jättefin! perfekta skänkelvikningar i galoppen! :') 
Mina favoritpojkar (i hästväg) ♥
 
 
 

Seg uppdatering

0 Läs mer >>
Idag har jag plannerat att Jameson bara ska longeras en kortare stund innan för att sedan kunna rida ännu lite längre. Hade tänkt att jag ska lägga utt bommar och "koner" så att vi ska träna på att svänga. Kanske på 3 serpentiner och sedan även göra lite volter. 
 
Hade tänkt mig använda mig utav "koner" så att det blir lättare att få honom runt då han fortfarande är lite vinglig. 
 
 
Gandalf ska få gå lite sidvärtes idag, både i trav och börja i galoppen och  se hur det går. Kanske även försöka börja på lite galopp öppnor osv. han känns faktiskt redo för det nu :') 
 
 
 
 

Dagens planering

0 Läs mer >>
Jameson har skötts sig över förväntan denna veckan! Märks redan nu lite skillnad att han är lite mer framåt och går att svänga ännu lite bättre! Så himla roligt! :D
 
Kollar ni på filmen så ser ni hur han gick igår, riktigt bra måste jag säga för att vara ungefär 10:de gången jag sitter på honom! Riktigt nöjd faktiskt och hoppas att det bara blir bättre för varje gång! Imorgon ska jag åka upp på morgonen och rida ska bli härligt och sen ska jag göra en ny veckoplannering om hur han ska gå och hur jag ska jobba honom på bästa sätt! 
 
När han gick så bra igår slog en tanke mig att starta en pay and ride i Mars, något lätt program med bara skritt och trav, skulle vara rligt att ha det som mål och se fall det går att få iordning på skritt och trav tills dess. Tänker det mest enbart som träning men skulle vara skoj. 
 
Gandalf har vart svullen över ganaschen troligen spottkörteln, så han har fått gå lite lugnt några dagar. Igår var den dock nere och han var så pigg så kunde inte bara motions rida honom utan vi hoppade litegrann och han drog som en tok! Riktigt skoj att han fått tillbaka energin då han var lite slö när han var svullen.. :(
 
 
Var nära på att tugga grus en gång med Gandalf, så pigg var han ;) 
 
 
 
 

Över förväntan!

0 Läs mer >>

Jameson 2014-02-09

0 Läs mer >>
Är det bara jag som tycker det är snyggt att ha hästgrejer hemma hängandes så de syns? ;) 
 

Hängde Gandalfs nya saker på min stol innan och tycler det är jätte snyggt när det hänger så lite diskret men är ändå där, håller ni med mig? ;) 

Hästinredning?

0 Läs mer >>
Hade tänkt att jag skulle sticka upp och rida ut en sväng med Gandalf idag bara föra tt han har gått så bra de senaste dagarna så då förtjänar han en dag med bara skoj i skogen. 
Men trodde att vi inte behövde vara kvar i skolan hela dagen men det sket sig direkt när ingen kunde göra företagslektionen på morogon och sen på eftermiddagen så var vi tvungna att vara kvar hela tiden och då skulle jag vart uppe hos Gandalf vid 5 ungefär och det hade redan börjat skymma och ju närmare jag kom stan så blev det desto dimmigare så jag fick stryka den planen ganska fort.. :(
 
Imorgon ska jag däremot upp på morgon så då måste det vara ljust! ;) Ska rida Gandalf och Jameson. Jameson ska jag göra samma sak som igår och han ska få göra rätt mycket avbrott och igångsättningar, han är ju inriden och så men det är bara det att han är lite urform just nu och gör lite som han själv vill, så lydnad är högt prioriterat! 
Sen vill jag inte ta bort hans framåtbjudning när han väl går fram ärligt så då låter jag han traska på tills jag märker att han börja grejsa och något blir fel så då saktar jag bara av och gör om. :) 
 
Gandalf kommer antagligen få galoppera oss ute i skogen fall jag hittar någon bra väg, han har dock 4 brodd på varje hov så vi lär ju inte halka iaf ;) 
 
 
 
Nu ska jag försöka plugga ett sista ryck så jag slipper sitta så mycket på lovet! :)
Vi hörs imorgon och då kommer jag även visa några nya sakar Gandalf har fått denna månade, hej tom plånbok inför Göteborg Horse Show! 
 
 

Ändrade planer...