0 Läs mer >>
Tänkte nu marknadsföra lite att jag åker ut och fotar dig och din häst, till en symbolisk summa. 
Jag har fotat väldigt mycket hästar de senaste året, dock är jag inte riktigt hundra änn att fota hästar i ridhus därför tar jag bara en symbolisk summa då jag inte är proffs eller något. 
 
Jag kommer att ta 50kr för varje påbörjade timme och även 50kr till för efterarbete (redigering osv), sätter ingen logga på bilden då jag tycker det förstör och ni betlar ju för bilden men skulle bli glad fall ni bara nämnde mitt namn när ni postar den på facebook eller dylikt. 
Fall jag kommer att behöva åka längre än 1 mil så kommer jag att ta rese ersättning då bensien inte är den billigaste nu och det tar vi enligt överenskommelse. :)
 
Låter det intressant, maila mig på amanda.ekberg@hotmail.com och märk mailet med fotojobb. Eller så slänger ni bara in en kommentar här så kontaktar jag er :) 
 
Här är några bilder jag har fotat! :)
 
 
 
 

Fotojobb

0 Läs mer >>
Efter att jag hoppade förra veckan kände jag sakta hur ryggen bara började värka och det gjorde så ont.. har aldrig haft så ont, npgonsin.. 
Hade sån värk att jag inte orkade gå upp till Gandalf utan bara la mig och sov när jag kom hem. 
Sen på Onsdagen kom jag hem och hade världens huvudvärk, gick över lite under natten men sen kom den tillbaka på torsdag förmiddag och då bestämde jag mig för att åka hem, skulle vart med på öppet hus till kl. 20.00 men kände redan då att det orkar jag aldrig. 
Väl hemma så la jag mig och sov till kl 5 ungefär, åt sen gick jag och la mig igen. lite bättre på fredag men bestämde mig att vara hemma hade bara ändå en lektion. 
Helgen gick och det var helt ockej tills söndagen då bröt huvudvärken ut igen och denna gågnen ännu värre och jag bara låg och sov.. Hade ingen ork til något. 
Och där blev jag sjuk och fram tills idag har jag abra legat i fotöljen och sovit, inte ätit något så har tappat närmar 3 kilo.. 
men nu är jag bättre så imorgon åker jag till skolan och Gandalf! :)
 
Ni får en bild på min pojkvän med hans bäbis ;) ska forsöka övertala honom att fota porträtt på mig och gandalf i helgen! hehe :))) 
 
 
 

Legat sjuk...

0 Läs mer >>
Ni undrar säkert varför jag har valt att testa rida Gandalf med kandar? om inte så kan ni hoppa att läsa dena texten. 
Jag vill gärna testa så många olika bett på honom som möjligt för att hitta det som han trivs absolut bäst på och arbetar bäst utan att man ska behöva ta i honom för mycket då jag vill ha en mjuk och smidig häst. Så det är egentligten enda anledningen till varför jag har det och även för Lotta vill att vi ska starta någon klass där man får rida med det. ;) 
 
Men iaf kandar är ett bett med 2 olika bett i kan man väl säga. Det är ett stång bett och en bridong, en bridong är som ett vanlig tränsbett bara att det är lite smalare och ringarna är oftast (vad jag vet och ahr fått lära mig) lite mindre men man kan även ha ett vanlig tränsbett tydligen. Jag personligen tycker att det känns som hästen har för mycket grejs i munnen då men det är väl smak sak antar jag. 
Varför man rider på kandar är för att det är ett träns som kräver ännu mera precision både utav ryttaren och av hästen rent utbildningsmässigt.  
 
Sen finns det en hel uppsjö med olika bridonger och stångar men det får man priva sig fram vad hästen tycker om mest. Gandalf går på en svagt böjd stång och ett smalt 2-delat och det funkade han bra på första gången sen återstår det att se hur det blir längre fram. :)
 
Detta är vad jag vet om kandar just nu och har ni några frågor så släng in en kommentar så ska kolla på den/dom :)
 
 
 

Varför kandar?

0 Läs mer >>
Det började att snöa under söndagsnatten och jag hade såna hoppabstines under lördagseftermiddagen så tänkte att jag åker upp och hoppar lite innan marken fryser helt och det gick jättebra! Jesper gjorde en övning som jag var lite skeptisk mot i början men sen gick det jättebra och Gandalf skötte sig galant, vi kom lite fel några gånger och de gånger tar jag på mig då jag måste lägga honom rätt annars hoppar han lite knas. :) 
 
Det var 4 språng till en början på kortsidan fast vi hade flyttat upp det så att de var i mitten av rid banan ungefär och då var det som en halvmåne med 4 hinder så det blir rätt snävt att hoppa och då måste han vara ihopriden och lös i sidorna så att han kan hoppa i vändningen. sen satta vi även till ett hinder på en lite mindre lutning på medelinjen så att ena sidan blir lite svårare och andra lite lättare så han känner sig duktig och motiverad hela tiden. :)
 
 
Visst är det skillnad sen jag började hoppa med honom? :D Även här mitt hjärta som fotat ♥ 
 
 

Första hoppningen 201...

0 Läs mer >>
Red på kandaret i Lördags och det gick hur bra som helst verkligen! Han var så himla mjuk och fin, lysande super bra och gick verkligen igen om hela kroppen och arbetade på ett helt annat sätt! så skoj att prova det! :D
 
Har lite bilder sen jag red med det :) Märkte dock efter att jag behöver spänna kedjan lite mer då den nästan slår igenom annars.
 
 
Det är min underbara pojkvän som har fotat alla bilder ♥ 
 
Kommer att komma ett inlägg under veckan om just bettet kandar och vad det är bra för och varför man använder det, så är du nyfiken så håll utkik! :)
 
 
 

Provridit kandaret

1 Läs mer >>

Curre dressyr 08/01/1...

1 Läs mer >>
I förrgår(onsdag) var jag och köpte ett kandar till Gandalf som Lotta hade hittat. Så det ska jag försöka prova idag fall jag kommer upp till stallet. 
Ska försöka dra med mig jesper upp så att han kan filma första gången jag rider på det så att jag själv kan se vad jag ska förbättra samt att jag vill kunna se hans utveckling på 1 månad. :) 

Har inte ridit honom sen i Lördags tror jag attdet vr men Lotta har ridit honom, skönt för honom så slipper han jobbiga mig i några dagar med. ;) 

Nu är det sista skoldagen för denna veckan och jag började i onsdags med ridning och då fock jag bästa Curre, Bea filmade lite så det kommer att komma upp här sen. :) 
Kandar

0 Läs mer >>
Nu har sista dagen på mitt jullov tagit slut och det känns både skönt, komma tillbaka till rutinerna och inte sova så länge men även tråkigit då jag inte kan få sova hos mitt hjärta när jag vill och att detta är mitt sista lite längre lov innan jag tar studenten.. 

Så imorgon börjar jag min absolut sosta termin i grundskolan, sen är tanken att jag ska läsa vidare när tiden känns rätt men först ska jag försöka jobba ett tag och sen ut och resa lite i världen. 

Gandalf har gått bra det senaste har inte ridit så mycket då jag har velat spendera tid med min pojkvän och vi har haft väldigt mysiga dagar nu efter nyår. :) 

Sen har jag även vart uppe på min praktikplats för att få ihop lite fler timmar och jag har galopperat på Prizma för första gången! Kändes riktig bra inget bus alls, jag levde på moln i flera dagar efter.. (A) sen har jag även ridit Formoza en lite speciell dam som är som en popcornmaskin men idag gock hon riktigt fint, travade på med långa steg och sökte sig framåt och inte uppåt. Hon slängde lite ned huvudet men jag tänker att det kan man träna bort sen när hon har lärt sig att trava framåt och inte uppåt. Jag är väldigt nöjd med henne idag! :) 

Lite halvtaskig bild men hon är lika fin för det :)

Imorgon börjar jag med ridning första dagen så det är rätt skönt, sen ska jag åka och köpa ett kandar som vi ska prova på gandalf :) ska bli skoj! :)

Sista lovet någonsin....

0 Läs mer >>
Juli
 
Augusti 
 
September
 
Oktober
 
November
 
December
(har inga bilder från december tyvärr..) 
 
 
 
 
 

Gandalf 2013 Del 2

0 Läs mer >>
Januari 
 
Februari
 
Mars 
 
April
 
 
Maj 
 
Juni 
 
Nästa del kommer upp imorgon :) 
 
 
 
 
 
 
 

Gandalf 2013 Del 1

0 Läs mer >>
Igår red jag det sista passet för året på Gandalf och det gick väl sisådär, inget direkt "jobbajobba pass" utan mer "göra av energi pass". ;)
Innan jag ens hade hunnit att skritta fram så börjar han att slänga sig uppåt och inte vilja gå ifrån Jameson som longerades på andra sidan paddocken... Så det resulterade med att han i några minuter stog på stället och backade och reste sig ett x antal gånger. Sen när han äntligen slutade så började jag trava, känade att han inte orkade skritta runt utan behövde få ut sin energi och det gick bra han bjöd på fram och fint. 
Efter att jag ridit honom i ca 40 minuter i ganska högt tempo utan några större krav så fick han faktiskt också springa av sig lite i paddocken helt löst och jag tror det var uppskattat för han drog ett gäng bockserier ;)
 
Var verkligen inte med på att han skulle ställa sig upp här.. ;)
 
Måste ju dock erkänna att vi är lagom snygga när vi dansar ;)
 
 
 

Sista ridpasset 2013

0 Läs mer >>
Hoppas att alla där ute har haft en riktigt bra nyårsafton! 
Min var super! Var hos Jespers kompis och hade middag med ett gäng människor, riktigt mysigt och god mat! Sen var det lite chill ett tag och mer människor dök upp och vid halv 12 drig vi oss ner mot torget i stan för att fira in nya året och se på alla raketer. 
Firade in det nya året med min Jesper som jag älskar så otroligt mycket och han fick självklart min nyårskyss ♥
 
Sen drog vi tillbaka till Jespers kompis och det blev ja lite kaos, närmare 80 pers kom dit.. ;) 
Var väl hemma runt 3 någon gång och däckade direkt.. x)
 
 
 
 
 

Gott Nytt År!!